En bra elektriker går inte att värdera i kronor och ören

Jag är en av alla oss som gillar att gnälla på om någon inte riktigt gör som jag vill eller fyller mina förväntningar. Det är lätt att glömma alla de som faktiskt gör ett riktigt bra jobb. Förra veckan hade jag en elektriker hemma som tillhör den senare skaran.

Gammalt hus = Gammal elektricitet

Jag äger ett 40-tals hus i Helsingborg. Det är gediget och duger väldigt bra i det mesta, men det är snart 80 år och lite av varje börjar att bli lite daterat. Som elen. Den hade inte sett någon uppdatering sedan 80 talet. Det har väl inte direkt haft någon praktisk betydelse men med barnen utflugna har jag kunnat förverkliga en dröm och ha ett litet musikrum. Problemet var bara att det var knaster och störningar i mitt elpiano och ljudanläggning. Elen behövde jordas och det gör man inte gärna själv. Man får det inte heller.

Helsingborg har mycket gott att erbjuda inom så många fält

Det var bara att kasta sig ut på nätet och leta efter någon som hade rätt kunskap och ett gott anseende. Sånt tar tid att skapa och jag hittade en elektriker i Helsingborg som funnits lika länge som mitt hus. Eller ännu längre, kunde dock inte hitta nån info om de jobbat på mitt hus tidigare. Det tog ett telefonsamtal så hade jag en offert på total översyn av min el och jordning. Vi kom också överens om att byta elcentralen så nu är det slut med proppar utan det är flippknappar som gäller. Efter att ha kommit och tittat till det hemma hos mig tog det 2 arbetsdagar så var allt fixat. 2 elektriker som sett till att min el håller minst lika länge till som jag kommer att hålla. Och vem vet, jag kanske fick ett par år på köpet för de åtgärdade ett par uttag i tvättstugan som hade kunnat leda till något riktigt tråkigt.

Tack alla ni som gör livet enklare och säkrare.

Kommentarer är stängda.