Noter till julsånger

Äntligen är det snart dags att börja plocka fram julpyntet och köpa några flaskor glögg att avnjuta på kvällarna. För mig är det absolut höjden av mys. Jag älskar verkligen hösten och vintern då det är helt ok att krypa upp i soffan framför tv´n klockan 16 en lördag eftermiddag. Att koka en kopp varmt té eller en liten mugg med glögg, det är så avkopplande. Jag tror att hösten är till för rekreation när man flängt och haft sig hela sommaren och våren. Men något än viktigare för mig är att köpa nya noter till julsånger.

Ljuvliga julsånger

Eftersom jag spelar både fiol och piano så brukar vi ha en liten mini-konsert inför julen hemma hos oss. Det brukar ske ett par veckor innan jul fast efter lucia har varit, då bjuder vi på kaffe och glögg samt pepparkakor och bullar till våra grannar och vänner. Sedan har vi en liten spelstund med härliga julsånger på vår trappa till entrén. Vi har ett ganska stort gammalt trähus, lite som en herrgård, med en gigantisk entré där det passar väldigt bra att samla ett litet gäng och stå och sjunga och spela julsånger. Jag brukar spela fiol medan någon spelar gitarr och tvärflöjt och i år ska jag handla nya noter till våra julsånger.

Nya noter varje år

Allt började som en kul grej när jag hade köpt nya noter till våra julsånger ett år, det är nog 15 år sedan, och spelade på pianot en kväll när vi hade våra grannar över på glögg-fika. Dom tyckte det var så underbart och fint att dom önskade samma sak året därpå, men då tog dom med sig både glögg och pepparkakor hem till oss. Sedan har jag beställt nya noter till våra julsånger varje år och spelar nu tillsammans med två stycken till och har konserten på trappen istället. Härliga jul!

Kommentarer är stängda.