Gillar mitt jägarliv

Att jag skulle bli en jägare var aldrig något jag hade räknat med, det bara hände. Jag trivs med att vara ute i den friska naturen, att ha ett härligt kompisgäng som har jakten som gemensam hobby, och jag trivs med att veta att det jag gör har en samhällsnytta. Många skulle kanske säga att ett jägarliv inte alls är samhällsnyttigt, men det är det.

Utan jägare hade landet kryllat av vilda djur som inte kan hitta mat i skogen de vanligtvis bor i. Djur som älgar och vildsvin kan skapa stor förödelse om de tvingas in i städer för att hitta mat. Har de dessutom med sig ungar, kan de bli väldigt aggressiva och beskyddande.

Jägare håller nere antalet djur, samtidigt som vi förser affärer och restauranger med härligt viltkött. Ansvarsfulla jägare ser till att endast skjuta ett visst antal djur, samt ser till att djuret som skjuts inte är dräktig eller har ungar. Jakten sker under kontrollerade former och med största försiktighet.

Så nästa gång ni läser om någon som klagar på att jägare jagar, tänk då på vilken stor samhällsnytta jägare har. Samt att trots att det händer jaktolyckor, så utförs nästan alla jakter utan några missöden.

Kommentarer är stängda.