Vuxenleksaker

Jag surfar runt lite här på nätet medan jag skriver. Jag har upptäckt det att jag har blivit en riktig youtube-junkie. Jag är fast. Det finns ju så mycket att hitta på youtube, allt från nostalgiska klipp från barnprogram man tittade på när man var liten till dokumentärer om faraonernas Egypten.

När jag tittar på någon dokumentär om antika kulturer tänker jag på hur mycket vi människor har skapat men å andra sidan hur lite vi har utvecklats som levande varelser. Vi är ju rätt lika våra förfäder på många sätt vad det gäller känslor och beteenden. Det är fascinerande. Och hur tidigt vissa saker fanns men att det under lång tid skulle mörkläggas och döljas. Till exempel under den kristna perioden som kom efter den romerska perioden ville den kyrkliga makten att de statyerna som föreställde nakna människor skulle få ett löv av något metallmaterial framför familjejuvelerna så att säga.

Det verkar som det här med sex på många sätt var friare än när vi fick de religioner som vi fortfarande har idag. För många år sedan var jag på ett sexmuseum i Köpenhamn och där fick man se sexleksaker både på längden och på tvären. Då fick man se att dessa vuxenleksaker inte är någon nyhet utan har funnits i tusentals år. Vissa såg närmast ut som tortyrredskap, men å andra sidan det gör väl vissa av de som finns på marknaden idag också. Tittar man på en webbshop av idag så är ju förstås utbudet sjukt mycket större och fantasin hos kreatörerna är än mer skruvad än någonsin, kolla t. ex. på denna webbshop.

Egentligen så är vi inte så olika nu om vi tittar bakåt. Njutning eller sökandet efter njutning är en stor del av vår tillvaro, och vi har alltid skapat instrument för att komma fram till det målet. Det är inte så konstigt egentligen, eller hur?

Kommentarer är stängda.